Skip to content

Video functionare injectoare piezoelectrice Bosch

April 25, 2012

Pentru a putea satisface normele de poluare din ce in ce mai severe, motoarele Diesel moderne necesita amestecuri cat mai omogene si timpi de injectie cat mai precisi si scurti ca durata. Acest deziderat nu poate fi indeplinit decat prin utilizarea injectoarelor piezoelectrice care spre deosebire de injectoarele electromagnetice au timpi de raspuns de 5 ori mai rapizi, permitand folosirea mult mai eficienta a injectiei multiple.

Un scurt film cu modul de functionare al injectoarelor piezoelectrice:

 

Injectia multipla inseamna divizarea unui singur ciclu de injectie in mai multe secvente: injectia timpurie sau pilot cu rol de reducere a zgomotului de ardere si a emisiilor de fum, injectia principala care determina puterea maxima si stabilitatea functionarii motorului si injectia tarzie sau postinjectia care ajuta la reducerea emisiilor de hidrocarburi (HC) si a emisiilor de fum. Injectoarele cu actuatori piezoelectrici permit pana  la 7 secvente de injectie diferite pe un singur ciclu si cantitati injectate foarte mici, 1mm3/cursa (a miliarda parte dintr-un litru).

Ca si concluzie utilizarea injectoarelor piezolectrice permite optimizarea acustica, performante mai bune si emisii mai reduse ale motorului Diesel modern.  In principiu pentru a putea satisface normele de poluare Euro V, orice motor Diesel trebuie sa foloseasca un sistem Common Rail cu injectoare piezoelectrice combinat cu aplicarea altor solutii tehnice.

Advertisements

From → Noutati

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: